İçeriğe geç

Api 10 Varroa Ilacı Nasıl Kullanılır

Ariya varroa ilacı ne zaman atılır?

Civcivlerin gözlerinin en açık ve balın en az olduğu erken ilkbahar ve erken sonbaharda 3 gün arayla 3 kez ilaçlama yapılır. İstenilen sonuç alınamazsa ilaçlama sayısı artırılmalıdır. Arılar için yan etkisi olmayan ve balda kalıntı bırakmayan ilaçlar kullanılmalıdır.

Arılar için en iyi varroa ilacı hangisi?

Güçlü kolonilerin zayıf kolonileri avlamasını önlemek için aynı lokasyondaki tüm kolonileri aynı anda Thymovar® ile tedavi etmek iyi bir fikirdir.

Arılarda varroa mücadelesi nasıl yapılır?

Erkek yavruların gözlerini tercih eden Varroa türleri de üremek için bu gözlere girerler. Petek hücreleri tamamen kapandıktan sonra, bu çerçevelerdeki balmumu çıkarılır ve kaynatılır, Varroa öldürülür ve balmumu elde edilir.

Varroa mücadelesi hangi dönem dönemlerde yapılır?

Bal hasadı tamamlanan kovanlarda arı hastalıkları ve zararlıları ile mücadele edilir. Kovanlardaki kış besleme koşulları kontrol edilir ve eksiklikler giderilir. Son bal hasadından sonraki dönem, sonbaharda kapalı yavruların sona erdiği dönem, Varroa ile mücadele için ilaç kullanmak için uygun bir zamandır.

Arılarda varroa olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Tanı yöntemleri arasında arı yavrularının gözlerinde, balmumu kalıntılarında ve polende Varroa akarları aramak ve bunları mikroskop altında incelemek yer alır. Ayrıca, parazit şüphesi, hayvanlarda huzursuzluk ve düşük verimlilik gibi hasarların analiz edilmesiyle desteklenir.

Varroa kaç derecede ölür?

30 °C’nin üzerindeki sıcaklıklar kraliçelerin kaybına yol açabilir. Tedavi, bir haftalık aralıklarla koloni başına 4-6 kez yapılırsa Varroa’nın %95’i ölecektir.

Varroa ilacı arıyı öldürür mü?

Arıların başlıca düşmanı olan Varroa, hem yetişkin arıların hem de gelişmekte olan yavruların kanını emerek, beslendikleri arıları zayıflatır ve ömürlerini kısaltır. Tedavi uygulanmayan kolonilerde Varroa enfeksiyonu çoğalır ve tüm arıları öldürür.

Varroa’nın ömrü ne kadardır?

Dişi akarların ömrü genellikle 2-3 ay, kışın ise 5-8 aydır. Parazitler kışı dişi arılarda geçirirler.

Arıya kaç günde bir şurup verilir?

Çiftlikteki tüm kovanlar 2-3 günde bir bir kısım su ve iki kısım şekerden oluşan koyu şurupla beslenmelidir. Besleme eylül sonuna kadar yapılmalı ve her beslemede 1-1,5 şurup verilmelidir.

Varroa için hangi yağlar kullanılır?

Söz konusu patent, arılara konak olarak yerleşen “Varroa paraziti” ile mücadeleye önemli bir katkı sağlıyor. Formül, mevcut kükürt içeren ilaçlara alternatif olarak geliştirildi; kekik, anason, karanfil, kakule ve nane yağının odun sirkesi ile birlikte kullanılmasıyla doğal bir çözüm sunuyor.

Arının oğul vermemesi için ne yapmak gerekir?

İlk sürü hangi kovandan gelirse gelsin, daha fazla sürüyü engellemenin en pratik yolu şudur: ana kovan yerinden alınarak arılıkta başka bir yere taşınır ve oğul arı ana kovanın yerine yerleştirilir. Sonuç olarak, dışarıdaki tarla arıları da sürü kovanına katılır ve bu da koloniyi çok güçlü hale getirir.

Arı biti neden olur?

Bulaşma: Erişkin arı biti; yayılma, baskın, oğul verme, kovanlar arası bal-yavruluk değişimi, enfekte arıların kovanları karıştırması ve koloni transferleri yoluyla olur.

Şubat ayında arıya varroa ilacı verilir mi?

Bu şuruba uygun miktarlarda onaylı ilaçlar ekleyebilirsiniz. Şubat ayında, sıcaklık 0 ila 6 derece arasında olduğunda, Varroa ile mücadele için oksalik asit kullanabilirsiniz, çünkü bu dönemde çok az yavru olur veya hiç olmaz.

En etkili varroa ilacı hangisi?

formik asit (altın)

Varroa ilacı kaç gün kullanılır?

✓ Aynı bölgedeki arı kolonileri bir hafta içerisinde ilaçlanmalıdır. ✓ Varroa ile mücadelede kullanılan ilaçlar 2-3 yılda bir değiştirilmelidir.

Arıya hangi aylarda şurup verilir?

Çiftlikteki tüm kovanlar 2-3 günde bir bir kısım su ve iki kısım şekerden oluşan koyu şurupla beslenmelidir. Besleme eylül sonuna kadar yapılmalı ve her beslemede 1-1,5 şurup verilmelidir.

Varroset arı ilacı nasıl kullanılır?

Varroset UYGULAMA YÖNTEMİ, ZAMANI VE DOZU Farmakolojik doz: 21-42 ppm/kovan. Daha sonra her kovanın girişinden tütsü (duman) altı kez üflenir. Siyah veya sepet kovanlar için 4 duman patlaması yeterlidir. İlaç uygulaması 3-4 günlük aralıklarla 3-4 kez tekrarlanmalıdır.

Meyvelere böcek ilacı ne zaman atılır?

Genellikle hava ısındıkça bitkilerinize ilaçlama yapmaya başlayabilirsiniz. Şubat sonu veya Mart başında başlayabileceğiniz bu ilaçlama işlemine, hava soğuduğunda ve bitkilerinize zarar veren organizmalar önemli ölçüde azaldığında sonbahar ve kış aylarında devam etmelisiniz.

Tnt 82 Varroa ilacı nasıl kullanılır?

Kullanım ve dozaj; * Her kovan tabanı için 1 veya 2 adet TNT şerit kullanılır. İlkbahar ve sonbahar bakımı için etkinliği 30-40 gündür. * Bal akış periyodu sadece kesinlikle gerekli olduğunda kullanılır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Nesir Ne Denir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kapalı Escort